Nuwara Eliya – Lysets By

Nuwara Eliya betyder Lysets By, men bliver af de lokale turistmyndigheder lige så ofte kaldt ‘Little England’. Og sandt er det, at den tuttenuttede by har noget af den gamle, engelske landsbyatmosfære over sig – men med masser af skramlende, farvestrålende lokalkolorit. Tuctuc’er futter rundt blandt de karakteristiske røde telefonbokse, mens vandbøfler ses uden for det victorianske postkontor i lyserøde sten. Og naturligvis fortsætter øjet sin flugt over den velplejede golfbane lige over i de smukke, grønne teplantager, som senere kræver et besøg. Her er smukke kolonitidsbygninger og fine rosenhaver, men også det modern Sri Lanka med sit krydderduftende mylder.

Vi anbefaler: Trivago når du skal bestille hotel i Nuwara Eliya.

Klimaet i Nuwara Eliya er køligt meget af året, hvilket i gamle dage var højt værdsat af de hårdtarbejdende engelske og skotske pionerer i Ceylons gryende te-industri. Der er noget umiskendeligt britisk over den regnvåde, disede bjergluft, som indhyller byen fra november til februar. Men så kommer foråret i april, og de lokale turister strømmer til for at fejre det Sri Lankanske nytår med hestevæddeløb og bjergkørsel; her stiger priserne på overnatning voldsomt. Indtil alt pludselig normaliseres, og byen igen lever mestendels af te, te, te og grøntsager, der trives i et køligere klima.

Hoteller i Nuwara Eliya

Vi har fundet tre rigtig gode overnatningsmuligheder til dig:

Billig Luksus Bedst til prisen
Pigeons Nest på Sri Lanka Luksushotel i Nuwara Eliya Bedst til prisen i Nuwara Eliya

Pigeons Nest

Cirka 200 kroner per nat

Herritance Tea Factory

Cirka 1.600 kroner per nat

Kalla Bongo Lake

Cirka 700 kroner per nat

Se alle hotellerne i byen og aktuelle tilbud ved at klikke her

Hakgala Gardens – tag en bid af Kæbeklippen

10 kilometer sydvest for – og 200 meter lavere end – Nuwara Eliya ligger det dejligt afslappede retreat, Hakgala Gardens. Haverne vokser på en klippe, der kaldes Hakgala – Kæbeklippen. Ifølge den locale mytologi blev abeguden Hanuman af Rama sendt til Himalaya for at finde en bestemt medicinsk plante. Men abeguden glemte, hvilken plante han skulle hente, og valgte i stedet at medbringe en bid af Himalaya I sin mund, i håb om at planten voksede på klippen.

Pedro Tea Estate – a nice cup of tea

Teplantage oppe i de Sri Lankanske bjerge

Små 4 km øst for Nuwara Eliya på vejen mod Kandapola ligger Pedro Tea Estate. Du kan købe en halv-times guidet tur rundt på den pittoreske fabrik, der blev opført i 1885 og stadig er fyldt med 1900-tals udstyr. Der sker ikke meget i dagtimerne, idet teproduktionen finder sted i løbet af natten, hvor temperaturerne er lavere. Snup i stedet en dejlig kop te på det skønne tehus, der har en fin udsigt over plantagen. For at komme herud kan du enten tage en tuctuc eller hoppe på bussen mod Ragalla fra hovedbusstationen i Nuwara Eliya. Sidstnævnte er en uhyre billig fornøjelse.

Lovers Leap – et utrolig fotogent vandfald

Efter teen på Pedro Tea Estate har du givetvis fået ny energi og mod på at se områdets mest imponerende vandfald, der bærer der kælne navn Lovers Leap. Det foregår via en behagelig 5 kilometers vandretur, der oven I købet går I ring, så du slipper for at se det same igen på tilbagevejen. Kryds hovedvejen ved Pedro Tea Estate og fortsæt a fen grusvej, mens du følger skiltene mod tea manager’s bungalow. Gå til venstre, første du kan, og næste gang vælger du den midterste af tre veje, som du fortsætter ad i et lille kvarter, ind til du når et parkeringsområde. Herfra går en mindre sti til venstre gennem te-plantagerne mod skoven og en klippe. Du passerer en Shiva-helligdom, og pludselig kan du se det brusende vandfald. Husk kamera!

Afrunding

Der er ingen tvivl om at Nuwara Eliya er en by som har gjort sig fortjent til et besøg fra turisterne. Det er en utrolig smuk by, og de overstående seværdigheder er bare et udpluk af de ting du kan opleve der.

billigste rejsepriser

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)