Hikkaduwa er et surferparadis med smukke strande

Badebyen Hikkaduwa er et ferieparadis for dig, der holder af at dykke og snorkle. Byens betagende hvide sandstrande og de flotte koralrev tiltrækker turister fra hele verden.
Når solen går ned fortsætter livet på de skønne strande, hvor der er fest og glade dage på strandbarerne, der holder åbent til langt ud på aftenen.

Vi anbefaler: Trivago, når du skal bestille hotel i Hikkaduwa.

Tilbage i 60’erne var det her de første turister kom til Sri Lanka. Dengang var Hikkaduwa en lille fiskerby, men i dag er det blevet et populært rejsemål som langt hen af vejen har beholdt sin oprindelige charme. Havet og den finkornede strand er de helt store trækplastre og nyder man ikke en dukkert her, så gør man det sandsynligvis heller ikke andre steder. Under vandet, kan man nyde de smukke koralrev og mange farverige fisk, hvilket gør det ideelt til snorkling.

Dagen nyder folk ved stranden og om aftenen samles man i de mange restauranter og barer. Hvis du er vild med fisk og skaldyr, så er Hikkaduwa også lige noget for dig! Særlig populær er deres lokale hummer, som er lidt af et hit. Primært på grund af smagen, men den billige pris har nok heller ikke gjort hummeren mindre populær.

Hoteller i Hikkaduwa

Vi har fundet tre rigtig gode overnatningsmuligheder til dig:

Billig Luksus Bedst til prisen
The Tandem Suite Lanka Kalla Bongo Lake

The Tandem

Cirka 400 kroner per nat

Suite Lanka

Cirka 1.300 kroner per nat

Kalla Bongo Lake

Cirka 700 kroner per nat

Se alle hotellerne i byen og de nyeste tilbud ved at klikke her

Ting du bør opleve i eller omkring Hikkaduwa:

Havet ved Hikkaduwa er meget populært

Surfing, dykning og snorkling

Hikkaduwa er uden tvivl det bedste sted at surfe på hele Sri Lanka. Vandet er dejligt lun og med bølger, der kan give fart under surfbrættet er det oplagt at ride på de store flotte bølger. Den bedste surfing opnår du i den tører sæson som er fra cirka november til marts.

Hvis man hellere vil i vandet, så åbner der sig også en helt ny verden under vandet. Tæt på Hikkaduwa finder du nemlig flotte koralrev med mange forskellige eksotiske og farvestrålende fisk som man kan kigge på i timevis. Det er oplagt at dykke helt tæt på fiskene, men man kan også opleve de mange flotte farver under vandet ved at snorkle. Mange steder ved stranden i Hikkaduwa kan du leje eller købe udstyr, som praktisk talt ikke koster særligt meget, så man kan prøve lidt af det hele, uden at tegnebogen bliver for tynd.

Mød de søde skildpadder

2 kilometer nord for Hikkaduwa ligger der et lille privat skildpadde forskningscenter, der arbejder på at beskytte den truede dyreart. Her kan man følge skildpadderne på deres lange rejse fra de bliver udklækket naturligt i sandet til de bliver store nok til at blive sat ud i det fri. Selve stedet er en oplevelse for både børn og voksne, for det er ikke tit man kan komme helt tæt på disse oldnordiske skabninger. Der er noget helt særligt ved at se disse små skabninger komme ud i vandet, på deres første og længste rejse.

Tsunami mindesmærke

Tilbage i 2004 ramte den altødelæggende tsunami Sri Lanka hårdt! Mange mistede livet og endnu flere mistede deres hus, levebrød og alt hvad de ejede. Som et minde til de efterladte har man bevaret et kæmpemæssigt tog, som blev totalt ødelagt af tsunamien. Når man ser det store tog i virkeligheden, er det ret ubegribeligt at tænke på, at det er blevet ødelagt af naturens ubarmhjertige kræfter.

Video fra Hikkaduwa

Hvis du gerne vil i feriestemning, så kan vi anbefale dig at se denne lille video fra Hikkaduwa som byder på lidt god musik og billeder fra byen.

Hikkaduwa ligger langs hovedvejen, som går mellem Galle og Colombo. Herfra kan du nemt komme til Kandy som er en bjergby, hvor du kan vandre gennem smukke haver og opleve noget af Sri Lankas unikke natur (kan klart anbefales). Fra Hikkaduwa er det også nemt at tage til Galle, som er den sydlige provins hovedstad, en by der byder på en farverig kolonihistorie og hollandsk indflydelse med varemærket “fortet” i centrum.

Der er ingen tvivl om at det er en del af din tur, som du ikke bør gå glip af.

billigste rejsepriser

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)